Hallo iedereen,

Ik ben sinds een paar dagen terug na drie weken in de VS. Het is een mooie trip geweest met tien dagen Fort Lauderdale gevolgd door tien dagen Miami! Tien jaar geleden was ik voor het eerst en laatst in Fort Lauderdale en ik moet zeggen dat het een blij weerzien was. De club is er nog steeds even mooi en het zeilen nog steeds even leuk! Na een paar dagen trainen deden we mee aan de Lauderdale Olympic Class Regatta. Drie dagen racen in uiterste lichte en uiterst zware omstandigheden. Sam won de wedstrijd bij de mannen en ik bij de vrouwen 🙂 Een goede opwarmer voor het echte werk een week later! De dag na de wedstrijd waren de weergoden ons bijzonder gunstig gezind en konden we met 15 knopen noordenwind voor de wind naar Miami varen. We deden er van haven tot haven iets meer dan 5 uur over maar het was een hele goede training en gewoon super cool om te doen!!!

In Miami trainden we nog een paar dagen voor de World Cup van start ging. Het was een vermoeiende week gevuld met lange dagen waarbij we vaak uren moesten wachten door gebrek aan wind. Uiteindelijk wisten we toch 9 races te varen voorafgaand aan de medalrace. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd! Ik zat constant mee voorin, alleen jammer dat ik op de derde dag te vroeg gestart was en daardoor een diskwalificatie aan mijn been had. Ik kon me daardoor geen fouten meer permitteren voor de rest van de serie. Gelukkig bleef ik mee voorin varen 🙂 Ik ging als tweede de medalrace in met zes punten achterstand op de Nederlandse Marit Bouwmeester. We stonden met z’n tweetjes al genoeg punten voor zodat we niet meer konden ingehaald worden. Ik eindigde 2e in de medalrace en dat was goed genoeg voor goud. Erg leuk om de World Cup in Miami te winnen, want dat was namelijk nog nooit gelukt. Emma deed het ook super goed en eindigde op de 5e plek. Youngster Maité werd 28e! Ook onze 49er mannen presteerden goed. Het was leuk om met het hele VYF Olympic Team in Miami te zijn, en het is uiteraard nog leuker als we allemaal samen goede resultaten neer zetten.

De komende twee weken zijn we in België en daarna reizen we af naar Brazilië om voor een stage op het Olympisch vaarwater!

Stay tuned!

Evi