Hallo iedereen!!

“Dit is wat je nodig had Evi, bevestiging”. Wijze woorden van coach Wil, en gelijk heeft hij. Ik ben net terug uit Hyères, met een gouden plak in m’n zak. GOUD. Eindelijk nog eens goud. Wat voelt dat ongelofelijk goed. One happy team!

Het is een zware week geweest. Vaak is het in Hyères of dobberweer of worden de palmbomen bijna ontworteld door de stevige mistralwind, maar deze keer was het anders: een paar dagen wind uit Oost met leuke golven, een paar dagen wat vlakker water met wind uit West en een zon die alle dagen present tekende. Topweer met andere woorden!! De eerste drie dagen gingen super goed. Op de vierde dag liet ik jammer genoeg wat punten liggen en op de laatste dag van de finales maakte ik het onnodig spannend door het verkeerde parcours te varen als ik als eerste om de boei kwam. Een blunder van jewelste! Hoe het is kunnen gebeuren weet ik zelf nog steeds niet. Eer ik door had dat ik verkeerd was had ik de reechboei al genomen, terwijl de rest al bijna bij de gate van de innerloop was…. Gelukkig kwamen een aantal toppers achter me aan en was ik niet het enige kneusje van de dag 😉 Met nog een halve race te gaan kwam ik nog terug naar 16 en kon ik m’n “pissed off feeling” omzetten in extra power om de tweede race te winnen.

De medalrace beloofde spannend te worden met drie puntjes achter Tatiana Drosdovskaya uit Belarus en 2 puntjes voor op de Nederlandse Marit Bouwmeester. Ik had een goede start, volgde de strategie van coach Wil, lag meteen voorop en won de race, goed genoeg om de serie te winnen. Joepie!! Extra leuk omdat het hele team op het water was om te supporteren voor mij!!

We hebben een paar stappen gezet in de goede richting en ben erg blij met de overwinning. Het belangrijkste is dat er vertrouwen getankt is voor de komende periode en dat er ook nog veel ruimte is voor verbetering. Volgende week gaan we trainen in Santander, de plek waar het WK zal plaatsvinden in september en daarna is het tijd voor de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

Bedankt coach Wil & team!

Nu even uitrusten…

Groetjes,

Evi