Hallo iedereen,

Het Olympisch Test Event in Rio zit erop en jammer genoeg moet ik genoegen nemen met de bronzen plak. Ik ben op dit moment heel teleurgesteld omdat er niet alleen vandaag, maar de hele week meer in zat dan ik heb laten zien en dan kan je niet anders dan hard balen. Dit was niet het hoogst haalbare. Desondanks pak ik brons en is een medaille op Olympisch vaarwater goed voor het vertrouwen.

Vandaag kreeg ik een penalty bij de start van de medalrace en ging daardoor pas 30 seconden na de start over de startlijn. Ik was op achtervolgen aangewezen en kon gelukkig nog het brons veilig stellen. Had ik de vorige dagen iets scherper geweest, iets minder stomme fouten gemaakt dan had ik die 4 puntjes die ik nu tekort kwam makkelijk kunnen incasseren. ALS – DAN telt natuurlijk niet in de sport, maar het verschil kan soms in een klein hoekje schuilen en ik heb liever dat het op dit moment zo is dan dat ik het gevoel zou hebben dat ik heel wat tekort kom voor de winst.

We hebben al bij al een hele mooie week gehad met een stuk meer wind dan verwacht. De eerste paar dagen voeren we buiten de baai met flinke wind en enorme golven, de laatste dagen zeilden we binnen in totaal andere condities. Het is van alles wat hier en dat is leuk. We hebben ervaring opgedaan op de Olympische banen en veel geleerd over de lokale omstandigheden. Ik begin me steeds meer thuis te voelen in Rio!!

De komende dagen gaan we nog trainen en donderdag vliegen we terug naar huis. Op 24 augustus reizen we af naar Santander, waar we ons voorbereiden op het event van het jaar: het ISAF WK van 12 – 19 september.

Vele groetjes!!

Evi

PS –> De resultaten kunnen jullie terugvinden via deze link http://www.aquecerio.com/resultados/laserradial.htm